sâmbătă, 4 februarie 2012

Ciorbita de perisoare


Ingrediente:

- 350 g carne tocata de pui, vita,porc sau amestec
- 1 lingura de orez
- 1 felie de franzela
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1 ceapa mare
- 1 ardei kapia
- 1 legatura patrunjel
- bulion
- 500 ml bors (optional)
- sare, piper


Preparare:

Se pune o oala cu 2l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete(pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare).
Perisoarele: se inmoaie felia de paine si se taie marunt si se amesteca cu carnea tocata, ceapa ramasa, orezul,1/4 din patrunjel tocat, sare si piper.Se uda mainile si se fac bilute de 3-4 cm. Dupa ce le-ati terminat de facut le puneti in oala peste legume. Se lasa la foc mare 20-25 minute. Se verifica daca sau fiert legumele si perisoarele, se pune bulionul si borsul.
Patrunjelul se pune in oala dupa ce s-a luat dupa foc sau direct in farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu