vineri, 6 aprilie 2012

Orez cu lapte si dulceata


Orezul cu lapte este un desert usor de preparat si super delicios.

Ingrediente (pentru 3 persoane):

- 1 cana orez
- 3 cani lapte
- 1 lingura zahar vanilat, nu vrem sa fie prea dulce pentru ca punem dulceata
- dulceata cirese,capsuni....ce aveti prin camara sau cu scortisoara.

Preparare:

Orezul se spala bine. Punem la fiert intr-o craticioara laptele cu orezul si se amesteca continuu pentru a se evita lipirea.Se adauga zaharul si se tine pe foc pana este fiert orezul. Asteptam sa se raceasca un pic, turnam compozitia in forme sau castronele si punem dulceata dupa gust. Se poate servi caldut sau rece.

Gulas unguresc cu cartofi

Gulasul este o combinatie intre supa si tocanita.Poate fi servita cu cartofi sau galuste.

Ingrediente(6 persoane):

-1kg carne, vita sau porc(puteti gasi caserole cu carne pentru gulas sau sa cumparati pulpa).
- 4 cepe medii
- 5-6 catei usturoi
- 3 ardei kapia
- 4-5 cartofi
- 200 ml bulion
- boia dulce/picant,sare, piper,ulei,apa.

Preparare:

Carnea taiata bucatele se prajeste, cand e rumenita o punem deoparte.Calim ceapa taiata marunt,adaugam usturoiul pisat si ardeii taiati cubulete.Amestecam legumele si punem carnea din nou in cratita, turnam apa cat sa acopere, adaugam bulionul si condimente dupa gust(boia este esential,de pus din belsug),acoperim si lasam sa fiarba circa 1h20,verificand daca scade apa sa mai adaugati.Intre timp curatati si taiati cubulete cartofii si fierbetii cu sare separat.Adaugati cartofii in supa si mai lasati 10minute sa fiarba.Gulasul trebuie sa aibe un sos destul de dens. Pofta buna!